Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste resultaten DAB Beieren bekend

DAB

Terwijl de eerste landelijke resultaten van Digital Audio Broadcasting (DAB) in Duitsland nog op zich laten wachten, zijn wel al de eerste regionale resultaten bekend. Een jaar na de introductie van DAB+ luisteren er in Beieren wekelijks ongeveer 800.000 luisteraars via DAB naar de radio. Dagelijks stemmen er 200.000 luisteraars af op minimaal één radiostation via DAB, zo blijkt uit de Funkanalyse Bayern 2012.

In Beieren zijn momenteel alle regionale publieke radiostations van de Bayerischer Rundfunk via DAB of DAB+ te ontvangen. Daarnaast zijn ook een groot aantal commerciële regionale en lokale stations in DAB+ te beluisteren. Ook de landelijke multiplex met de landelijke publieke radiostations en diverse landelijke commerciële stations is in grote delen van de deelstaat te ontvangen.


Nog dit jaar wordt het aanbod van commerciële radiostations in Beieren flink uitgebreid. Zo start Antenne Bayern, de populairste zender van Beieren, uiterlijk 1 oktober met uitzenden in DAB+. Antenne Bayern heeft hiervoor een licentie gekregen tot oktober 2019. Momenteel zijn zusterstations Antenne Bayern Info, Antenne Bayern Top 40 en Rock Antenne al in DAB+ te ontvangen. Om ruimte te maken voor Antenne Bayern, zal Radio Galaxy omschakelen van de oude MP2-standaard naar DAB+.


In Neurenberg starten eind oktober onder meer de lokale zenders Radio F, Hitradio N1, Charivari 98 6, Gong 97 1 en Star FM met uitzenden in DAB+. In München worden eind november onder meer 95 5 Charivari en Radio Arabella toegevoegd aan het aanbod. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen