Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Absolut Relax gestart via DAB+ in Beieren

DAB

De Duitse deelstaat Beieren heeft er een nieuw radiostation bij. Afgelopen vrijdag is Absolut Relax gestart met uitzenden via de regionale DAB-multiplex. Het station brengt non-stop softpop van de jaren ’60 tot nu. Door de start van Absolut Relax zijn in de grote steden in Beieren nu 49 radiostations via DAB te ontvangen.

Absolut Relax is een zusterstation van Absolut Radio, dat sinds augustus 2011 via de landelijk multiplex te ontvangen is.


In oktober verwierf Absolut Radio capaciteit op de regionale multiplex in Beieren voor een tweede radiostation. Afgelopen vrijdag is Absolut Relax gestart met uitzenden.


Het format van Absolut Relax doet denken aan het format dat Sky Radio in de beginjaren hanteerde: non-stop softpop van de jaren ’60 tot nu. Op de playlist staan artiesten als Lionel Richie, Chicago, Robbie Williams, Marvin Gaye, Coldplay, Moody Blues, Backstreet Boys en Ed Sheeran. Nieuws wordt alleen uitgezonden als er echt belangrijke zaken te melden zijn.


Absolut Relax is te ontvangen via kanaal 12D, dat met 39 zendmasten ongeveer 94% van Beieren dekt. Uitgezonden wordt met een bitrate van 72 kbps in DAB+. Naast Absolut Relax zenden ook Antenne Bayern Top 40, Antenne Bayern Info Digital, Rock Antenne, Radio Galaxy, Megaradio en RT1 in the Mix uit via deze multiplex.


Behalve in Beieren heeft Absolut Relax ook capaciteit toegewezen gekregen op regionale multiplexen in Hessen en Rijnland-Palts. Wanneer hier gestart wordt met uitzenden is nog onbekend. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen