Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VS: Zenderuitbreiding voor Kidd Kraddick

Medianieuws

De overname van Citadel Broadcasting door Cumulus Media heeft radiodeejay David Cradick, beter bekend als Kidd Kraddick, geen windeieren gelegd. Dit najaar wordt zijn weekendprogramma ‘The Hollywood 5’ toegevoegd aan de programmering van 40 hit- en popzenders van Cumulus.

VS: Zenderuitbreiding voor Kidd Kraddick Kidd Kraddick is al bijna 20 jaar in de ochtend te horen op de hitzender 106.1 Kiss FM (KHKS) in Dallas. En met succes, want niet alleen is zijn show de populairste ochtendshow in Dallas, Kiss FM is ook nog eens de best beluisterde zender van de stad. Daarnaast wordt ‘Kidd Kraddick in the Morning’ door nog eens ruim 80 radiostations elders in de Verenigde Staten uitgezonden.

In april van dit jaar besloot Clear Channel, eigenaar Kiss FM, het contract met Kraddick met nog eens vier jaar te verlengen. Daarnaast heeft de deejay er een weekendprogramma bij gekregen: ‘The Hollywood 5’. In The Hollywood 5 draait Kraddick de populairste hits van dit moment en bespreekt hij de vijf belangrijkste showbizznieuwtjes van de afgelopen week met reporter Jonathon Hyla. Inmiddels is The Hollywood 5 al op 20 radiostations te beluisteren, waaronder Kiss FM in Dallas, Star 101.3 (KIOI) in San Francisco, Channel 93 3 (KHTS) in San Diego en 95.7 The Party (KPTT) in Denver.

De meeste radiostations waarop Kraddick te horen is, zijn van Clear Channel. Opvallend is echter dat de deejay zijn shows niet door Premiere Radio Networks, eigendom van Clear Channel, laat distribueren, maar door ABC Radio Networks. Dit bedrijf was tot voor kort eigendom van Citadel Broadcasting. In september werd Citadel echter overgenomen door Cumulus Media en heet ABC Radio Networks Cumulus Media Networks. En deze overname heeft flinke gevolgen voor Kraddick.

Cumulus heeft namelijk besloten om The Hollywood 5 via 40 hit- en popzenders van het mediaconcern uit te gaan zenden. Het is de bedoeling dat het programma gefaseerd in het laatste kwartaal van dit jaar aan de programmeringen van de diverse zenders wordt toegevoegd. Het aantal radiostations dat de weekendshow uitzendt stijgt hierdoor naar 60. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde Artikelen