Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SWR Contra maakt plaats voor SWR Info

DAB

De SüdWestRundfunk (SWR), de regionale publieke omroep voor de Duitse deelstaten Baden-Württemberg en Rijnland-Palts, trekt de stekker uit het radiostation SWR Contra. Begin 2012 wil de omroep met een nieuwe nieuwszender starten: SWR Info. Vanaf januari is het station te beluisteren via DAB+.

SWR Contra maakt plaats voor SWR Info Sinds 2002 is SWR Contra te ontvangen via de middengolf en via DAB. Contra staat voor Content Radio. Het radiostation brengt overwegend nieuws, achtergronden, cultuurprogramma’s en live sportverslaggeving. In tegenstelling tot andere nieuwszenders brengt SWR Contra geen ‘rollend nieuws’. Daarnaast bevat de programmering veel herhalingen van programma’s van SWR 1, SWR 2 en het archief van de omroep.

De Zuid-Duitse omroep heeft besloten om zich meer op de kerntaak te gaan richten: het informeren van de luisteraars. Met ingang van januari 2012 verdwijnt SWR Contra. In plaats hiervan zal SWR Info te horen zijn. Een nieuwe zender met de focus op nieuws en actualiteit. SWR Info gaat meerdere keren per uur een nieuwsbulletin uitzenden, waarin veel aandacht is voor regionale info. Daarnaast is er veel ruimte voor reportages, politiek en economie.

SWR Info gaat uitzenden in DAB+. Momenteel is de SWR hard bezig met de ombouw van het huidige netwerk voor Digital Audio Broadcasting. Zodra dit is afgerond gaan alle radiostations van de omroep uitzenden in DAB+. De middengolffrequenties waarop SWR Contra momenteel nog uitzendt, worden eind dit jaar uitgeschakeld. [RS/RadioWereld.NL]
 

Gerelateerde Artikelen