Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uw Vliegende Radiowereldreporter in de Idolate Alpen (deel 25)

Columns

Dan denk je: 'Jammer: mis ik de finale van de NL Idols omdat ik ga skieen'. Kan ik daar geen mooie column over schrijven. Nou, dan had ik mooi niet op de Yorin FM bar - hij bestaat echt! - in Val Thorens gerekend. Daar kon namelijk gewoon de finale gekeken worden.

Een beetje teleurgesteld waren we wel toen bleek dat we eerst een half uur in de rij moesten staan om binnen te komen. Daar hadden we geen zin in. Vergeet niet dat het over het algemeen koud is tijdens de wintersport. Zeker 's avonds. Dus maar naar Le Monde, een andere semi-NL kroeg in het pitoreske Val Thorens. De Yorin 3FM bar moest later maar verkend worden. En maak je geen zorgen, dat is gebeurd! [Tip van Jasper: Ga niet skiën met een kater, dat is erg 'vervelend' (bedenk zelf maar een lelijker woord).

Goed, ik sta daar dus lekker te après-skieën in die kroeg [voor niet skiërs: dat is zuipen en naar bruingebrande lekkere wijven (/mannen indien gewenst) kijken], en ik denk: 'Wat een kutovergangen maakt die DJ toch'. Jaja, altijd een oplettend oor hoor. Maar toen bleek ook daar een tv te hangen, en ook daar werd live overgeschakeld naar RTL-12 of Yorin (weet ik veel welke zender het was - zoals gezegd, ik had een date met een fiks aantal hoogblonde goudgele dames). Er werd overigens alleen naar de interessante stukken (van Idols dus) doorgeschakeld. Vandaar die vele slechte overgangen dus.

En zo konden we live meemaken hoe Jamai de hele boel won. Jim keek trouwens niet eens te teleurgesteld. 't Manneke dacht waarschijnlijk ook: 'Ik heb mijn singletje ook al mooi opgenomen, en dat ligt echt ook na een weekje of wat (welverdiende rust) ook mooi in de winkel. Tegen die tijd is die hele Jamai helemaal uitgeleefd en kan ik de suc6scepter overnemen. Paar mooie zomerhitjes scoren en lekker touren op Kreta en de andere semi-NL vakantieoorden.'

Wat ook nog wel een aardige vraag is, is hoeveel druipnatte kutjes nog vanuit Frankrijk (en andere skioorden) hebben staan SMSsen. Wordt ook een lekkere rekening. Wij gokken er hier trouwens op dat Jamai gewonnen heeft omdat de Jim fans door hun beltegoed heen waren.

Zo, ik kap ermee, want ik begin schoon genoeg te krijgen van het typen op mijn reisgenoot zijn PDA. Kan ik als we thuiskomen gelijk de IR-poort op mijn laptopje uittesten. De techniek staat voor niks tegenwoordig. Ik zal eens kijken of ik ook nog een fotootje kan meesturen. Onze webmaster wil nog steeds een pasfototje van me naast mijn columns hebben.

Enfin, de groeten vanuit Lal Thorens dus. Binnenkort nog wel een columnpje over de verschillen tussen de NL en VS Idols versies. En ook een interviewtje met DJ Tomba XL van de Yorin 538 bar in Val Thorens.

Later,

Jasper,
Uw Vliegende Radiowereldreporter vanuit Frankrijk.

[Deze column werd mede mogelijk gemaakt door de PDA-technologie van Micronit.

Gerelateerde Artikelen