Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nominaties NL-Awards 2010 bekend

Medianieuws

De nominaties voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen, zijn bekendgemaakt. Er zijn 30 radio- en tv-programma’s genomineerd in de categorieën Nieuws, Sport, Varia, Live-uitzendingen, Achtergrond, Documentaire en Crossmediale Producties.

De nominaties in de categorie TV Nieuws betreffen deze keer veel eigen nieuws. Zo deed Omroep Gelderland onderzoek naar de kwaliteit van basisscholen in de provincie. Omroep West liet een deskundige opnieuw de uitkomsten van een onderzoek bekijken, waaruit bleek dat de uitstoot van schadelijke stoffen door het bedrijf Sterigenics in Zoetermeer veel groter is dan aanvankelijk gedacht. En RTV Rijnmond wist de hand te leggen op een voorlopig rapport over het treinongeluk bij Barendrecht.

Verder valt op dat de gemeenteraadsverkiezingen 2010 het onderwerp zijn van drie nominaties, te weten de website van Omroep Flevoland (Crossmediale Producties), de live uitzending van de verkiezingsuitslag van Omroep West (TV Live) en een inkijkje in het proces van collegevorming na de verkiezingen in het programma ‘Arnhemse Lente’ van Omroep Gelderland (TV Achtergrond).

De jury was positief over de kwaliteit van de inzendingen. In een enkele categorie was het zelfs moeilijk om de nominaties tot drie te beperken. Opvallend in de categorie Radio Live bij de regionale omroepen, daar zijn helemaal geen programma’s genomineerd omdat er te weinig inzendingen waren.

De NL-Awards worden op woensdag 16 maart 2011 bekendgemaakt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers. De prijswinnaars dingen mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL Award, die vergezeld gaat van een geldbedrag van €2500,-, beschikbaar gesteld door Buma/Stemra. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen