Kies je favoriete radiostation

Dossiers

TV-zender Nickelodeon gaat woensdag op zwart

Medianieuws

TV-zender Nickelodeon organiseert woensdag samen met Jantje Beton voor de tiende keer de jaarlijkse 'Buitenspeeldag'. Kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. zullen deze dag van 13.00 tot 17.00 uur op zwart. Dan staat het plezier en belang van buitenspelen centraal en worden er door het hele land buitenspeelactiviteiten georganiseerd waar meer dan 100.000 kinderen aan deel zullen nemen.

TV-zender Nickelodeon gaat woensdag op zwart Speciaal voor deze tiende jubileum-editie heeft Viacom, het bedrijf achter Nickelodeon, onderzoek uitgevoerd onder ouders over buitenspelen.

Buitenspelen is leuk en goed voor je, vinden ook de ondervraagde ouders.

Zo vinden ze buitenspelen belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van hun kinderen (98%), maakt het hun kinderen blij (95%) en is het daarnaast goed voor de sociale contacten van hun kinderen (96%). Maar buitenspelen heeft niet alleen positieve gevolgen voor kinderen zelf: 72% van de ouders geeft aan zelf even rust te hebben wanneer hun kinderen buitenspelen.

Minder veilig en te weinig voorzieningen
Ouder zijn niet meer echt positief over de buitenspeel-omstandigheden. Opvallend is dat 84% van de ondervraagde ouders aangeeft dat de buurt 10 jaar geleden veiliger was voor kinderen om buiten te spelen. 67% van de ouders verwacht zelfs dat het de veiligheid over 10 jaar nog minder is dan nu. Daarnaast geeft 29% van de ouders aan dat er te weinig voorzieningen zijn voor hun kinderen om buiten te spelen, dit komt vaker voor in stedelijke gebieden (32%) dan daarbuiten (29%). 22% van de ouders vindt de speelvoorzieningen die er in de buurt zijn van onvoldoende kwaliteit.

Onderzoek
Juist hierom vindt Nickelodeon het extra belangrijk dat de Buitenspeeldag wordt georganiseerd op Wereld Komkommerdag. Aan het onderzoek hebben ruim 1.000 ouders met minimaal 1 kind in de leeftijd van 6-12 jaar meegedaan. Kickbokskampioen en ambassadeur Rico Verhoeven zal op het hoofdevenement de dag aftrappen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen