Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zapp Your Planet: Haai-Alarm brengt 621.780 euro op

Medianieuws

Zapp Your Planet: Haai-Alarm! heeft 621.780 euro opgebracht. Dat maakten de Zapp-presentatoren Klaas van Kruistum en Freek Vonk bekend na een 10 uur durende tv-marathon op NPO Zapp (NPO 3) in een uitverkochte Studio 21 op het Mediapark in Hilversum.

Zapp Your Planet: Haai-Alarm brengt 621.780 euro op Daar kwamen ruim 10.000 bezoekers langs om geld te doneren en de hele dag aanwezit te zijn bij tv-opnames, workshops, spelletjes, (buiten)activiteiten, optredens, meet & greets en op de Zapp Your Planet-veiling.

De afgelopen maanden kwamen duizenden jonge actievoerders in actie om geld in te zamelen voor het reddingsplan voor de haai van het Wereld Natuur Fonds. Nog nooit bracht een Zapp Your Planet-actie zo veel geld op.

Freek Vonk: “Ik ben supertrots op alle actievoerders. Betere bescherming voor haaien is keihard nodig. Ik heb met eigen ogen gezien dat haaien op veel te grote schaal worden gevangen voor haaienvinnensoep en hun vlees. Ze zwemmen al vierhonderd miljoen jaar in de oceanen, maar als we niets doen zijn ze straks verdwenen.”

Zapp Your Planet
Zapp Your Planet is de jaarlijks campagne van NPO Zapp samen met WNF om geld in te zamelen voor een bedreigde diersoort. Dit keer voor de haai, omdat het daar erg slecht mee gaat. Jaarlijks worden wereldwijd honderd miljoen haaien gedood voor haaienvinnensoep en hun vlees: dat zijn er drie per seconde. Door die massale visserij wordt nu al een kwart van alle haaiensoorten ernstig bedreigd.

Het ingezamelde geld van Zapp Your Planet gaat volledig naar het reddingsplan voor de haai. NPO Zapp-presentatrice Rachel Rosier reist hiervoor naar het eiland Fiji in de Stille Oceaan om te zien wat het Wereld Natuur Fonds doet met het ingezamelde bedrag. De EO zendt de Zapp Your Planet Expeditie in de herfstvakantie uit bij Zapp.
Foto: NPO 3/Patrick van Emst

Gerelateerde Artikelen