Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NPO en BNR genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

Medianieuws

Vincent Bijlo heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de Zilveren Reissmicrofoon 2017. Dit zijn Argos, Nachtzuster en Bernard Hammelburg. De winnaar wordt op 16 juni bekendgemaakt. De prijs werd vernoemd naar Eugen Reiss, die in de jaren dertig de microfoons zodanig verbeterde dat professionals bij de radio zijn microfoon gingen gebruiken.

NPO en BNR genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon 'Argos' van de Vpro is hét onderzoeksprogramma van Radio 1.

Het programma 'Nachtzuster' van Omroep Max is wekelijks diep in de nacht van donderdag op vrijdag te horen op Radio 1. Daarin zoekt Astrid de Jong naar antwoorden van luisteraars.

Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg van BNR Nieuwsradio is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. Vorig jaar nomineerde de jury Bernard Hammelburg vanwege zijn kennis van zaken: 'Deze vaste buitenlandcommentator is uitgegroeid tot de éminence grise van BNR. Zijn kunde is onomstreden.'

De eervolle vermelding is voor de radiodocumentaire 'Het spoor terug; Shakespeare’s vluchtelingen' van Mathijs Deen. Deze was eerder te horen op Radio 1.

De Zilveren Reissmicrofoon ging in 2016 naar 'Adres Onbekend' van de Kro-Ncrv, waarin presentator Ron Kas op zoek gaat naar verloren familieleden, vrienden en bekenden. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen