Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Emmis verkoopt Power 106 Los Angeles

Medianieuws

Emmis Communications verkoopt haar enige radiostation in Los Angeles. Voor maar liefst $82,75 miljoen gaat de hip-hopzender Power 106 (KPWR) over naar Meruelo Group. Voor laatstgenoemde wordt Power haar tweede radiostation in Los Angeles.

Emmis verkoopt Power 106 Los Angeles Door de verkoop kan Emmis weer aan de verplichtingen van haar kredietverstrekkers voldoen. Bij het sluiten van een nieuwe overeenkomst eisten deze dat Emmis voor 2018 $80 miljoen aan eigendommen zou verkopen. Met de verkoop van Power wordt gelijk aan deze eis voldaan. Vijf jaar geleden verkocht Emmis ook al een radiostation in New York City om geld vrij te krijgen

Na de verkoop, die in de tweede helft van het jaar wordt afgerond en nog door mediawaakhond FCC moet worden goedgekeurd, houdt Emmis nog 18 stations in New York City, Indianapolis, St. Louis en Austin. 

Emmis kocht Power 106 in 1984 van Century Broadcasting. Het station had toen nog een softpopformat en opereerde onder de naam Magic 106. Twee jaar later werd het format gewijzigd naar Top 40 hits en de naam gewijzigd in Power 106. Halverwege de jaren ’90 stapte Power over op het huidige hip-hop format.

Lage tijd was Power één van de populairste jongerenzenders van Los Angeles. Daar kwam in 2105 verandering in toen ochtenddeejay Big Boy na 20 jaar besloot op te stappen en aan de slag ging bij nieuwe concurrent Real 92.3 (KRRL). Het gevolg was dat de luistercijfers van Power een flinke knauw kregen.

Voor nieuwe eigenaar Meruelo Group is Power 106 een perfecte aanvulling op haar portfolio. Meruelo bezit in Los Angeles al de classic hip-hopzender 93.5 KDAY. Daarnaast bezit het concern ook Wild 93.5 (KDEY) in Ontario, eveneens in Californië.

Meruelo kan de aankoop van Power 106 financieren dankzij een flinke vergoeding van de FCC. Het bedrijf kreeg namelijk ruim $128 miljoen voor de verhuizing van haar tv-station Canal 22 Los Angeles (KWHY-TV) naar een ander kanaal te verhuizen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen