Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zendinstallatie van lokale omroep VechtdalNL gestolen

Medianieuws

Wederom is een (lokale)omroep de dupe van een grove diefstal. Deze keer is de zendinstallatie van VechtdalNL gestolen, dit is het themakanaal van de lokale omroep VechtdalFM. Door de diefstal was het radiostation ruim een dag lang niet meer te beluisteren.

De zender, sinds december 2016 te beluisteren via de etherfrequentie 105.60 MHz, is gestolen in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 mei. Op dit moment maakt VechtdalNL gebruik van een noodzender. Het bestuur van de radiozender heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

VechtdalNL
De afgelopen periode zijn er al meerdere zenders in Oost Nederland gestolen. Onder meer de installatie van lokale omroep Hellendoorn en zenders van RadioContinu zijn verdwenen. Nu blijkt deze persoon of groep ook een zender te hebben gestolen in Ommen, die van VechtdalNL. “Wij denken dat het gaat om dezelfde persoon”, laat de hoofdredactie van VechtdalNL weten.

Ook bestuurslid Marcel van der Vegt is teleurgesteld:In januari waren wij onze zender kwijt door een vergissing van het Agentschap Telecom, zij hebben destijds onze installatie onklaar gemaakt en in beslag genomen. Waarschijnlijk dachten ze dat het om een illegale zender ging, maar wij draaien sinds dag één met de nodige vergunning”.

Marcel vult aan: “Het is de tweede keer in een half jaar dat onze zender niet meer te beluisteren is. Zowel het bestuur als de medewerkers zijn erg teleurgesteld”.

De omroep draait volledig op vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de omroep. Gezamenlijk willen zij het Nederlandse lied ten gehore brengen op de radio. “Er is zeker behoefte aan deze muziek, dit blijkt ook uit de honderden telefonische reacties die wij wekelijks ontvangen van luisteraars”, sluit de hoofdredactie af. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen