Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uitreiking vakjuryprijzen voor radioreclame 29 juni in Amsterdam

Medianieuws

De RAB Radio Advertising Awards 2017 worden op 29 juni uitgereikt tijdens het radiofeest op festivalterrein Thuishaven in Amsterdam. Dit zijn de vijf vakjuryprijzen voor radioreclame. RAB reikt één award uit aan de beste in een bepaalde categorie. Er zijn awards te winnen in zes categorieën.

Uitreiking vakjuryprijzen voor radioreclame 29 juni in Amsterdam De zes categorieën zijn: beste radiocommercial (vakjury), beste branded content (vakjury), radioadverteerder van het jaar (vakjury), radiospecialist van het jaar (vakjury), radioreclamebureau van het jaar (vakjury) en een 'publiekspijs' voor radio (voor de beste radiocommercial van Nederland).

Award
Het RAB (Radio Advies Bureau) geeft tijdens de uitreiking van de RAB Radio Advertising Awards ook een publieksprijs weg. Voor deze prijs worden tien voorrondes gehouden waarin steeds tien radiocommercials worden beoordeeld. Suzuki, Telfort, KWF en ANWB Wegenwacht en McDonald’s zijn al eerder genomineerd.

Radiocommercials en branded content-campagnes
Sinds deze week kan iedereen radiocommercials inzenden voor de RAB Radio Advertising Awards 2017. Inzenden van radiocommercials en branded content-campagnes kan via de website van Rab.fm.

Voorwaarde voor deelname is dat het radiowerk - voor het eerst - te horen is geweest op de Nederlandse radio tussen 1 mei 2016 en 31 mei 2017. Inzenden kan tot en met dinsdag 31 mei.

Beoordelingen
Een jury beoordeelt de inzendingen en nomineert per categorie de beste inzendingen. De radiocommercials worden beoordeeld op creativiteit, uniciteit en effectiviteit. Dit betekent dat er op een creatieve manier gebruik is gemaakt van de mogelijkheden van radio, dat de boodschap uniek is en bij de afzender past en dat de radiocommercial de gewenste reactie oproept.

Radioadverteerder en radiospecialist van het jaar
Wie gebruikt de kracht van radio het beste en is een waar radio-ambassadeur? Aan de beste radioadverteerder en de beste radiospecialist worden ook awards uitgereikt. De beoordeling gebeurt door commerciële medewerkers van de radiostations. Kandidaten kunnen voorgedragen worden via het formulier dat te downloaden is via de website van RAB.

Radioreclamebureau van het jaar
Vorig jaar heeft het RAB (Radio Advies Bureau) voor het eerst de titel radioreclamebureau van het jaar uitgereikt. De winnaar was toen Tbwa\Neboko. Dit jaar zullen verschillende geluidstudio’s tekenen voor de beoordeling in deze categorie. Welk reclamebureau kenmerkt zich door originele radioscripts, neemt de tijd voor productie en is kritisch en veeleisend tot het laatste audiodetail? [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen