Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: FFH Hessen haalt oud ochtendduo terug

Medianieuws

Een opmerkelijke verandering op de radio in Hessen. Hit Radio FFH, de populairste zender van de deelstaat, heeft dinsdag onverwachts Daniel Fischer en Julia Nestle teruggehaald naar de ochtend. Het duo was tot 2016 ook in de ochtend te horen. FFH lijkt hiermee te reageren op de dalende luistercijfers.

Duitsland: FFH Hessen haalt oud ochtendduo terug Fischer presenteerde sinds 2010 de ochtendshow, waarvan diverse jaren met co-host Julia Nestle. Eind 2015 vertrok Fischer naar concurrent hr3 om hier de dagelijkse ochtendshow te presenteren.

FFH schoof daarop Horst Hoof en Evren Gezer naar voren voor de ochtend. Laatstgenoemde werkte al jaren voor FFH, terwijl eerstgenoemde bij Radio Hamburg vandaan kwam.

Ondertussen bleek het huwelijk tussen Fischer en hr3 maar van korte duur te zijn. Na vijf maanden kwam hier namelijk alweer een einde aan en keerde de deejay terug op het oude nest. Sinds augustus 2016 presenteerde Fischer de middagshow op FFH.

Voor veel luisteraars was het dinsdagochtend een grote verrassing dat opeens de vertrouwde stemmen van Fischer en Nestle (beiden foto) weer te horen waren. Hit Radio FFH had besloten om de programmering om te gooien.

Gezer is nu afwisselend tussen 9 en 12 en tussen 12 en 16 uur te horen op FFH. Hoof neemt tijdelijk verlof en keert later dit jaar weer terug op de zender. De dagelijkse middagshow wordt nu gepresenteerd door Felix Moese.

Foto: FFH
“We willen meer continuïteit in de ochtend. We denken dat de nieuwe programmering beter aansluit bij de luistergewoonten van de meerderheid,” verklaart FFH-baas Hans-Dieter Hillmoth tegenover Radioszene.

FFH zag haar luistercijfers het afgelopen jaar dalen. Het marktaandeel ging bijna 3%-punt omlaag, terwijl het aantal luisteraars per uur overdag met ruim 100.000 daalde. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen