Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Excelsior-Feyenoord zondag live bij NOS op radio en tv

Medianieuws

De middaguitzending van NOS Studio Sport staat zondag voor een groot deel in het teken van de eredivisiewedstrijd Excelsior-Feyenoord, waarin de ploeg uit De Kuip voor het eerst sinds 1999 weer de landstitel kan binnenhalen. Als het ‘wonder van Rotterdam’ zich inderdaad voltrekt, worden bij de NOS alle registers opengetrokken, zo meldt de NOS.

Excelsior-Feyenoord zondag live bij NOS op radio en tv Zondag presenteert Dione de Graaff de middaguitzending van 'NOS Studio Sport'. Joep Schreuder bevindt zich de hele dag in het kielzog van de Feyenoord-selectie, te beginnen in het stadion van Excelsior.

Hij spreekt daar onder anderen met oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk, oud-trainer Thijs Libregts en met de vader van de huidige trainer, Giovanni van Bronckhorst. Gert van ’t Hof doet verslag vanuit De Kuip, waar Het Legioen op grote schermen de wedstrijd volgt.

Als Feyenoord inderdaad het kampioenschap verovert, zijn alle festiviteiten daarna live te zien, verdeeld over alle uitzendingen van 'NOS Studio Sport': om 16.15 uur in de middag-uitzending, in de uitzending van 18.10 uur, de Eredivisie-uitzending en in 'NOS Studio Voetbal'.

NOS: "We zijn er live bij als de selectie zich verplaatst naar De Kuip, we laten zien hoe de supporters de kampioen onthalen en hoe de schaal in het stadion wordt uitgereikt. Ook het feest in de stad is te zien. De rit van Excelsior naar De Kuip en de uitreiking van de schaal zijn verder in zijn geheel te zien op nos.nl. In NOS Studio Voetbal wordt nagepraat met Bert van Marwijk, Pierre van Hooijdonk en AD-journalist Sjoerd Mossou."

Radio 1
Op Radio 1 is de NOS er de hele dag bij, van 14.00 uur tot 19.00 uur met 'NOS Langs de Lijn'. Presentatoren Henry Schut en Hugo Borst schakelen met commentator Arman Avsaroglu bij de wedstrijd en met verslaggevers Edwin Cornelissen en Floris van Hoorn.

Als Feyenoord kampioen wordt begint om 19.00 uur het 'Radio 1 Journaal' en dat duurt tot 21.00 uur. De presentatie is dan in handen van Lara Rense en Robbert Meeder. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen