Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM deejay levert voor een week vrijwillig telefoon in

Medianieuws

Hoe spreek je zonder telefoon af met een vriend? En hoe vind je de weg zonder Google Maps? 3FM deejay Domien Verschuuren gaat het allemaal ervaren als hij vanaf maandag een week zonder smartphone door het leven moet. Op maandag 8 mei geeft hij zijn mobiel aan de redactie om af te kicken.

Lukt het Domien, elke werkdag te horen tussen 6.00 en 9.00 uur, om van zijn mobielverslaving af te komen in één week?

Domien: “Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Het is moeilijk om toe te geven, maar ja: ik ben verslaafd aan mijn smartphone. Het enige moment van de dag dat ik niet op mijn schermpje zit te staren is tijdens het koken. De rest van de dag is die telefoon met me vergroeid.

Dat is geen vrije wil meer. Het is puur automatisme, een verslaving dus. Ik hoop dat ik mezelf kan resetten door een week zonder mobiel door het leven te gaan. Maar op dit moment krijg ik echt buikpijn van het idee dat ik straks zeven dagen zonder zit.”

Om het Domien tijdens zijn mobielvrije week lastig te maken geeft de 3FM redactie hem een paar opdrachten die hij zonder smartphone zal moeten doen. Lukt het hem met vrienden af te spreken op een bepaalde plek op een bepaald tijdstip? Kan hij met wat vreemde ingrediënten koken als hij geen recept kan opzoeken? En lukt het eigenlijk wel om een radioprogramma te maken zonder overleg via What’s App? [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen