Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film Nederlandse natuurfilmer Michael Sanderson wereldwijd

Medianieuws

'Return of the Spider Monkeys', van de Nederlandse natuurfilmer Michael Sanderson, is zondag (7 mei) om 18.00 uur op National Geographic Wild te zien. In de film gaat men op zoek naar de slingeraap Infinity.

Nadat de slingeraap als baby gestolen was om een huisdier te worden, keert zij nu samen met haar pasgeboren baby terug naar de jungle van Guatemala. De stem van Hollywood-actrice Hayley Atwell vertelt Sanderson’s verhaal over de 7-jarige revalidatie van een groep zwarthandslingerapen.

Maar waar de meeste films over herintroductie van dieren in de natuur eindigen, begint de film van Sanderson pas. Diep in het oerwoud klimt hij zelf de bomen in, om midden in de wereld van de slingerapen te zien of ze hun terugkeer écht overleven.

Natuurfilmer Michael Sanderson, onlangs nog te gast in de talkshow “RTL Late Night” bij RTL 4, is het meest bekend als cameraman van de BBC film 'Planet Earth 2' en Nederlands grootste natuurfilm ooit: 'De Nieuwe Wildernis'.

In Planet Earth 2 draaide hij de drone-beelden van de recent ontdekte rivierdolfijnen in Brazilië, uitgebreid te zien in de making-of Planet Earth 2 Diaries. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de slingeraap scene in de Jungles aflevering. Dat was dezelfde soort als in zijn nieuwe film.

Foto: Michael-Sanderson // Ateles Films

In Return of the Spider Monkeys, vertelt Sanderson het verhaal van de illegaal verhandelde aap Infinity en haar baby. Infinity’s moeder werd vermoord door stropers en zij werd uit de jungle gestolen, om verkocht te worden als exotisch huisdier. Ze werd gered en kreeg een tweede kans. Na 7 jaar revalidatie gaat ze nu terug naar huis, in de jungle van Guatemala. Zal ze het redden?

Michael Sanderson: “Het is voor het eerst dat iemand kijkt of de aapjes het echt overleven na hun uitzetting. Daarom wilde ik met mijn camera laten zien hoe vernietigend de vraag naar exotische huisdieren kan zijn. Maar dan ook zo mooi mogelijk gefilmd” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen