Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Omroep Max zoekt beste Philip Bloemendal-imitator

Medianieuws

Dertig jaar na het stoppen van het Polygoonjournaal gaat het radioprogramma 'Tijd voor Max Radio' op zoek naar de beste Philip Bloemendal-imitator van Nederland. Het Radio 5-programma van de ouderenomroep geeft de komende week ook veel tips aan de luisteraars over hoe ze het beste de karakteristieke stem van Bloemendal kunnen imiteren.

Omroep Max zoekt beste Philip Bloemendal-imitator De hele week wordt in het radioprogramma 'Tijd voor Max Radio' en op de Facebook-pagina van het programma een cursus ‘Philip Bloemendal imiteren’ gegeven.

Dit gebeurt samen met cursusleiders en stemdeskundigen zoals Marlayne Sahupala, Arjan Snijders, Gerard Ekdom, Jeroen Kijk in de Vegte en Nicolas Ruis. Zij geven tips over onder meer dictie, timbre en articulatie.

Beste inzending
Uiteindelijk kiest Robert Bloemendal, de zoon van Philip Bloemendal, vrijdag 14 april de beste inzending van de luisteraars. De winnaar mag ‘als Philip Bloemendal’ in een professionele radiostudio van Omroep Max een filmpje ’inlezen’ voor Tijd voor Max Radio.

Philip Bloemendal was tussen 1946 en 1986 presentator van het Polygoonjournaal. In 1999 overleed hij. Het televisieprogramma Hallo Nederland brengt op maandag 17 april, op Tweede Paasdag om 18.30 uur op NPO 2, een ode aan het Polygoonjournaal. Hier zal Robert Bloemendal ook te horen zijn. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen