Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fox News ster Bill O’Reilly beschuldigd van seksuele intimidatie

Medianieuws

TV-presentator Bill O’Reilly, het gezicht van de Amerikaanse conservatieve nieuwszender Fox News, wordt door minstens vijf vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. Volgens de krant New York Times heeft O'Reilly hen in totaal al 12 miljoen euro betaald om de zaak stil te houden.

De beschuldigingen komen van vrouwen die met hem samenwerkten of te gast waren in zijn show. O‘Reilly zou met een gast van zijn show in zijn hotelkamer hebben willen afspreken en vrouwelijke collega’s hebben gebeld waarbij het klonk alsof hij aan het masturberen was. Diverse grote adverteerders hebben zich inmiddels al teruggetrokken.

In de VS is het heel gebruikelijk dat eventuele rechtszaken geschikt worden. Maar tot nog toe waren er slechts twee gevallen bekend van vrouwen die klacht hadden ingediend tegen O'Reilly. De New York Times meldt echter dat er nog drie andere zaken lopen en dat er al miljoenen betaald zijn om de zaak in de doofpot te stoppen.

De presentator van “The O’Reilly Factor”, waar dagelijks miljoenen Amerikanen naar kijken, ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan seksuele intimidatie en spreekt van een heksenjacht van de linkse media. Hij krijgt daarbij hulp van president Donald Trump, die hem “een goed persoon” noemt. Trump staat er zelf ook bekend om niet altijd even vrouwvriendelijk te zijn.

Voor de Democraten, die regelmatig onder vuur liggen in het politieke programma van O’Reilly, is het smullen. Ze  hebben Fox inmiddels omgedoopt tot ’Sexual Harassment Enterprise’. Eerder werd namelijk Fox-directeur Roger Ailes ook al beticht van seksuele intimidatie. Hij moest het veld ruimen na een schikking met zes vrouwen. [Radio.NL]
Foto: Screenshot Youtube Fox News

Gerelateerde Artikelen