Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meerdere piratenzenders uit de lucht gehaald door AT (filmpje)

Medianieuws

De waakhond voor de media, het Agentschap Telecom, was afgelopen zondag druk in Saasveld. Daar was een radiopiraat aktief in de ether op 94.50 FM. De onbemande piratenzender is na enkele uren ontmanteld met behulp van de politie.

Volgens de regionale publieke omroep Radio Oost stond de zender in het buitengebied van Saasveld. "De radiopiraten hadden een container met een aggregaat en andere apparatuur in de grond verankerd. Het duurde daarom een aantal uren voordat het agentschap de container los kon maken."

Het bezoek van de politie en het AT trok veel bezoekers waaronder enkele piraten. Die zagen hoe de zender van KosFM werd ontmanteld. De politie heeft deze keer zendmast laten staan. Daardoor waren de piraten na enkele uren weer opnieuw in de ether te horen. [Radio.NL]

Afgelopen donderdag werd een illegale zender op 95.90 FM uit de lucht gehaald door het AT. De onbemande zender van 300 watt van 'Piet Piraat Bossie FM en Surprice' uit Staphorst werd in beslag genomen.

En dinsdag werd een onbemande zender en antenne in Hertme vlak bij Hengelo ontmanteld door het AT. Even daarvoor werd tevens de zender 'Tik van de Meule' op 94.5 uit de ether gehaald in Sint Jans klooster bij Meppel en de zender 'Clubje Metmem' Kloosterhaar/ Sibculo vlakbij Hardenberg op 96.7 FM met een zender van 300 watt. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen