Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Heart gestart met jaren 80 themakanaal via DAB

DAB

Liefhebbers van popmuziek uit de jaren ’80 in het Verenigd Koninkrijk worden nu nog beter bediend op de radio. Dinsdagochtend is het popnetwerk Heart gestart met een tweede themakanaal via DAB: Heart 80s. Het station is vrijwel landelijk te ontvangen via digitale etherradio.

VK: Heart gestart met jaren 80 themakanaal via DAB De jaren ‘80 zijn het decennium van The A-Team, Knight Rider, de introductie van de fax en magnetron, en de opkomst van de PC. Maar ook het decennium van Reagan en Thatcher.

Maar in de jaren ‘80 werd ook heel veel goede muziek gemaakt. Luisteraars van het popnetwerk Heart, het grootste het grootste radionetwerk van het Verenigd Koninkrijk, worden dan ook elk uur wel getrakteerd op meerdere popklassiekers uit dit roemruchte decennium. Maar naast muziek uit de jaren ’80 staan ook hits uit de 90’s, 00’s en hits van nu op de playlist van de popzender.

Om liefhebbers van muziek uit de jaren ’80 beter te bedienen is Heart dinsdagochtend gestart met het themakanaal Heart 80s. Hierop zijn 24 uur per dag uitsluitend pophits uit de jaren ’80 te horen. Op de playlist staan artiesten als Cutting Crew, Bon Jovi, Debarge, KC and the Sunshine Band, Whitney Houston, Billy Ocean, Lionel Richie, Van Halen, Duran Duran, Abba en A-Ha.

Grotendeels non-stop
Het station is non-stop, met uitzondering van de ochtenduren. Van maandag tot en met zaterdag is tussen 6 en 10 uur Neil “Roberto” Williams te horen, terwijl op zondagochtend tussen 9 en 12 uur jaren ’80 ster Jason Donovan te horen is. Donovan scoorde wereldwijde hits met ‘Especially for you’ (samen met Kylie Minogue) en ‘Too many broken hearts’. Donovan is al op zondagavond te horen op het reguliere Heart netwerk.

Heart 80s zendt uit via het landelijke DAB-netwerk van Digital One en is het tweede themakanaal van Heart. In februari 2016 werd al gestart met Heart Extra, een non-stopversie van Heart. Daarnaast is Heart 80s ook te beluisteren via de satelliet en internet.

Battle of the 80s
Met Heart 80s springt eigenaar Global radio in het gat dat ontstaan is nadat Absolute 80s, een themakanaal van de pop-rockzender Absolute Radio, naar het landelijke DAB-net van Sound Digital verhuisde. Dit net heeft een flink kleiner bereik dan het net van Digital One.

Voor Global Radio is Heart 80s al weer het achtste station dat landelijk via DAB uitzendt. Eerder werden Classic FM, LBC, Capital Xtra, Heart Extra, Smooth Extra, Capital UK en Radio X al toegevoegd.

BFBS gestopt
De legerzender BFBS Radio heeft haar uitzendingen via het landelijke DAB-net uit kostenoverwegingen stopgezet. Het station is wel via een aantal kleine DAB-netten te ontvangen in het VK. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen