Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 538 opnieuw voor Reclame Code Commissie na klachten

Medianieuws

Bij de Reclame Code Commissie is weer een klacht binnengekomen over de abriposters van Radio 538. Deze keer gaat het om posters met de tekst “Wietoogst mislukt Hierrr met je rekening 538 betaalt” en met de tekst “Uitgekleed door stripper Hierrr met je rekening 538 betaalt”.

Volgens de klaagster was de actietof’ maar de campagne smakeloos. "De campagne draagt bij aan de vervaging van normen en waarden. Het op deze wijze inzetten van humor draagt bij aan het bagatelliseren, normaliseren en promoten van crimineel en/of onzedelijk gedrag."

Oordeel
De Reclame Code Commissie oordeelt als volgt: "De uitingen zijn bedoeld om de aandacht te vestigen op een actie van adverteerder waarbij luisteraars de gelegenheid krijgen rekeningen in te zenden die door adverteerder kunnen worden vergoed. De uitingen roepen op deze rekeningen in te zenden op een wijze die onmiskenbaar humoristisch maar ook enigszins provocatief is. Er wordt immers verwezen naar een situatie waarin sprake is van het vergoeden van schade wegens een mislukte wietoogst respectievelijk door een stripper.

De voorzitter oordeelt echter dat de wijze waarop adverteerder aldus luisteraars oproept een rekening in te zenden niet ontoelaatbaar is.

Over de wenselijkheid van het vergoeden van een mislukte wietoogst kan men van mening verschillen evenals over het vergoeden van schade door een stripper, maar dat is, mede gelet op het ludieke karakter van de actie en de uitingen, onvoldoende om te oordelen dat in dit geval de grenzen zijn overschreden van hetgeen maatschappelijk toelaatbaar dient te worden geacht."

Klacht ongegrond
De voorzitter was het niet eens met de klacht van de klaagster. Daar wees de voorzitter de klacht af. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen