Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Natuurdocumentaires kijken maakt gelukkig

Medianieuws

In opdracht van BBC Earth deed professor Dacher Keltner, een emotie expert en professor in de psychologie aan de Universiteit van Berkeley, California, onderzoek naar de vraag hoe het kijken naar dieren en natuur ons beïnvloed. Uit onderzoek is nu gebleken dat het kijken naar een natuurdocumentaire geluk verhoogt en stress verlaagt.

Natuurdocumentaires kijken maakt gelukkig De resultaten tonen aan dat als je naar een natuurdocumentaire, bijvoorbeeld 'Planet Earth II', je positieve emoties ervaart, zoals ontzag, vreugde, nieuwsgierigheid, enthousiasme en amusement. Tegelijkertijd zullen emoties als nervositeit, angst, stress en vermoeidheid dalen.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 7500 deelnemers van verschillende nationaliteiten, waaronder India, Zuid-Afrika, Australië, Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Aan de hand van de gezichtsuitdrukkingen van de proefpersonen tijdens het kijken naar korte clips met nieuws, drama en Planet Earth II, werden hun emoties gelezen en kwam het onderzoeksteam tot hun conclusies. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen