Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Trainingsdag voor lokale en regionale journalisten bij VVOJ

Medianieuws

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) in Utrecht organiseert op 8 april voor de zevende keer een trainingsdag voor lokale en regionale journalisten. De dag, met dit jaar de titel 'Maak het verschil', is bedoeld voor journalisten die zich vooral bezighouden met lokale onderwerpen en meer en/of beter onderzoek willen verrichten.

Trainingsdag voor lokale en regionale journalisten bij VVOJ Omdat in lokale / regionale nieuwsorganisaties vaak tijd, geld of de ambitie voor onderzoeksjournalistiek ontbreekt, komen tijdens deze trainingsdag laagdrempelige, weinig tijdrovende en goedkope manieren aan bod om onderzoek te doen.

"We hebben dit jaar weer een prachtig, dagvullend en gevarieerd programma kunnen samenstellen met de onbezoldigde medewerking van 16 trainers. Er is keuze uit 12 workshops.", zo meldt VVOJ.

"Omdat we niet willen dat een gemotiveerde lokale of regionale journalist vanwege het geld niet mee kan doen, blijven we elk jaar streven naar zo laag mogelijke kosten van deelname. De hele dag kost, inclusief koffie, thee, lunch en een afsluitende borrel 35 euro per deelnemer."

Deze trainingsdag is bedoeld om te inspireren en wil een bijdrage leveren aan verhoging van journalistieke kwaliteiten. De trainingsdag houdt rekening met verschillende niveaus en is ook bedoeld voor niet geschoolde journalisten, stagiaires of vrijwilligers die die extra inspanning willen leveren. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen