Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Valerio Zeno onderzoekt bij BNN hoe je 1000 jaar oud wordt

Medianieuws

Valerio Zeno is tijdens tv-opnames voor het nieuwe BNN-programma 'Valerio4Ever' in San Francisco overvallen. De tv-presentator maakte met zijn crew opnames aan de westkust van de VS. Terwijl Valerio in zijn eentje in de auto zat, werd een raam aan de passagierszijde van de wagen ingeslagen en een camera ter waarde van 80.000 euro gestolen. Maar de opnamens werden niet stilgelegd.

Valerio Zeno onderzoekt bij BNN hoe je 1000 jaar oud wordtValerio4Ever
Valerio4Ever is vanaf 20 maart elke maandag om 21.10 uur bij BNN op NPO 3. In zes afleveringen gaat hij de slag gaat met de vraag: Hoe word je zo oud mogelijk?

Levensverwachting 1000 jaar?
De generatie die anno nu geboren wordt, heeft een levensverwachting van ruim honderd jaar. Maar wie zegt dat het leven daar moet stoppen? Kunnen we niet veel ouder worden?

Met de juiste voeding, beweging, mindset en de nieuwste technische ontwikkelingen kan de mens namelijk schijnbaar duizend jaar oud worden, maar willen we dat ook?

Valerio zoekt het uit door zelf de nodige methodes aan den lijve te ondervinden, markante deskundigen te spreken en ook mensen te bezoeken die op geheel eigen wijze een manier gevonden denken te hebben om zo oud mogelijk te worden.

Foto BNN - Wessel de Groot

Blik op de toekomst
Aan het einde van de serie werpt Valerio een blik in de toekomst. Heeft het zin om je lichaam na je dood in te laten vriezen in afwachting van een techniek waarmee je weer tot leven gewekt kunt worden? En is het mogelijk om een back-up te maken van je brein op een harde schijf? Hij bekijkt het in de Verenigde Staten. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen