Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VS: Radiodeejay Elvis Duran onthult Hollywoodster

Medianieuws

Radiodeejay Elvis Duran is officieel toegevoegd aan het lijstje met grote sterren. Afgelopen donderdag heeft de ochtendman van onder meer Z100 (WHTZ) in New York City zijn eigen ster mogen onthullen op de “Hollywood Walk of Fame.”

Een eigen Hollywoodster is de kroon op zijn 30-jarige carrière als radiodeejay. Inmiddels is de 52-jarige Duran elke ochtend op ruim 80 radiostations in de VS te horen. Met 10 miljoen luisteraars is hij ook nog eens de best beluisterde ochtenddeejay op Top 40-radio.

Dat was ooit wel anders, want eigenlijk had Duran op jonge leeftijd niet echt de ambitie om een populaire radiodeejay te worden. “Ik weet niet of dit typisch is voor radiomakers, maar ik eigenlijk totaal geen ambitie,” verklapt de deejay tegen Variety.

“Radio is een leuk nerderig iets om fan van te zijn, maar het is ook een vrij eenvoudige baan. Je komt voor vier uur opdraven, draait een hoop muziek, schreeuwt over de intro’s en gaat dan weer naar huis. En soms betalen ze je er ook nog een leuke vergoeding voor.”

En dat schreeuwen door de microfoon kon Duran als geen ander. Veel radiomakers hebben vast wel eens één van de vele airchecks van Duran van begin jaren ’90 gehoord toen hij nog de middagshow op Z100 presenteerde.

Dat Duran bij Z100 aan de slag ging was eigenlijk puur toeval. “Ik ben opgegroeid in de tijd van radio dat je verhuisde naar de plek waar je aan het werk kon. En een baan in de middag op Z100 was grappig genoeg het enige wat ik kon vinden. Maar het is het beste wat me ooit is overkomen.”

Sinds 1996 is Duran in de ochtend te horen en ontvangst hij dagelijks de grootste sterren uit de film- en muziekwereld. Maar ook was Duran één van de eerste radiomakers die publiekelijk uit de kast kwam. Iets wat niet echt gebruikelijk was in de VS.

Afgelopen donderdag werd Duran in het zonnetje gezet voor zijn 30-jarige radio carrière. Hij mocht zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame onthullen. Het was de 2603e ster die onthuld werd. Duran ligt nu tussen collega’s als “Shotgun” Tom Kelly, Ryan Seacrest en Casey Kasem.

“Ik ben compleet geraakt en vereerd,” sprak Duran tijdens de onthulling. “Ik kan me niet voorstellen dat ik iets anders als baan heb.”

Bekijk hier de onthulling vanaf 27 minuten:

Gerelateerde Artikelen