Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Serious Request live op 3FM en het digitale tv-kanaal NPO 101

Medianieuws

De publieke omroep doet uitgebreid verslag van 3FM Serious Request 2016. De actie is zondag 18 december vanaf 14.00 uur dag en nacht te volgen via 3FM, maar onder andere ook via Ziggo op kanaal 999 en het digitale kanaal NPO 101.

Serious Request live op 3FM en het digitale tv-kanaal NPO 101 Van 18 tot en met 24 december doet BNN-VARA samen met NOS dagelijks tussen 19.30 en 20.20 uur verslag van 3FM Serious Request.

Dj Hardwell, sluit zondag de deur van het Glazen Huis achter 3FM deejays Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Met het opsluiten van de twee jocks geeft de wereldberoemde dj het startschot voor 3FM Serious Request 2016.

Op NPO 3 presenteert Jan Versteegh live vanuit Breda het tv-programma Serious Request. Hij ontvangt diverse BN’ers en praat met deskundigen over de stille ramp van dit jaar.

3FM deejay Eva Koreman doet als vaste sidekick verslag van alles wat er in Breda rondom het Glazen Huis gebeurt. En Geraldine Kemper trekt door het hele land om actievoerders die zich hebben ingezet voor Serious Request in het zonnetje te zetten.

Op NPO 1 houden 3FM deejays Annemieke Schollaardt, Roosmarijn Reijmer en Barend van Deelen kijkers gedurende de dag op de hoogte van de hoogtepunten uit het Glazen Huis en de acties in het land. Om 17.50 uur praten ze ook bij met Frank en Domien in het Glazen Huis. Saskia Weerstand en Joram Kaat presenteren op NPO 101 het laatste nieuws rondom de actie.

Stille ramp: longontsteking
Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger.

Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen