Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zendmast IJsselstein wordt opnieuw grootste kerstboom ter wereld

Medianieuws

De Grootste Kerstboom in IJsselstein hoort inmiddels net zo bij Kerst als de miljoenen kleinere varianten die ieder jaar in huiskamers worden opgezet. En daarom wordt de 366,80 meter hoge zendtoren opnieuw voorzien van kerstverlichting.

Dit jaar gaan de lichtjes in de zendtoren in IJsselstein op zaterdag 10 december aan. De toren blijft tot en met vrijdag 6 januari verlicht. Het is voor de 19e keer dat de Grootste Kerstboom een baken vormt voor automobilisten en iedereen die er vanuit huis of tuin een blik op kan werpen, soms zelfs vanaf tientallen kilometers afstand.

Nadat vorig jaar nieuwe verlichting werd geïnstalleerd, is op basis van de eerste ervaringen de duurzaamheid en zichtbaarheid van de Grootste Kerstboom verbeterd. De 120 ledlampen zijn voorzien van een sterkere behuizing, nieuwe connectors en een verbeterde optiek. Hierdoor zijn de lampen beter bestand tegen de extreme omstandigheden tijdens het inhijsen en de winterse invloeden op grote hoogte.

Met de verbeterde optieken moet ook het led-licht egaler en beter verspreid worden. Bovendien zal de witte voet van de zendmast dit keer weer in de schijnwerpers worden gezet, nadat deze vorig jaar helaas onverlicht moest blijven omdat de oude verlichting het had begeven. De nieuwe schijnwerpers zijn, net als de lampen in de mast, met een computer te bedienen.

De Grootste Kerstboom wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer masteigenaar Alticom en Sky Radio. Daarnaast wordt nog druk gezocht naar sponsoren. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen