Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veranderingen op DAB+: 538Non-stop gestopt, Retro Hits gestart

DAB

[Update] Op het landelijke DAB+net voor commerciële radio op 11C zijn de nodige wijzigingen doorgevoerd. De meest opvallende wijzigingen zijn het stopzetten van 538 Non-stop en de start van de nieuwe oldieszender Retro Hits.

Veranderingen op DAB+: 538Non-stop gestopt, Retro Hits gestart De wijzigingen op DAB+ zijn het gevolg van de radiodeal tussen Talpa en TMG, de aankoop van Radio 10 en Slam aan Radiocorp dat eigendom is van Karl Habsburg, Herbert Visser en Carlo de Boer.

Talpa/538 Groep heeft sinds dit weekend Radio 10 ingelijfd. Het station is inmiddels verhuisd naar het pand waar Radio 538 gevestigd is. Slam verhuist naar hetzelfde pand waar 100% NL gevestigd is.

Dat Slam is overgegaan naar Radiocorp is al gelijk te merken, want de bandbreedte van de zender is verhoogd van 64 naar 80 kbps. Naast Slam is ook Juize naar Radiocorp verhuisd. Radio 10 is daarentegen verlaagd naar 64 kbps. Radio 10 Gold 60s & 70s Hits blijft vooralsnog als tweede kanaal van Radio 10 via DAB+ uitzenden. Wel is de bandbreedte verhoogd naar 48 kbps.

538 Non-stop gestopt
Door het afstoten van Slam door Talpa/538 Groep is er een einde gekomen aan 538 Non-stop via DAB+. De zender was sinds oktober 2015 te horen via DAB+.

Retro Hits van start
Ook is er maandag een nieuw oldiesstation gestart via DAB+: Retro Hits. Deze zender van Radiocorp zendt uitsluitend hits uit de jaren ’60 en ’70 uit en maakt gebruik van vrije capaciteit van Slam. Retro Hits is naast Radio 10 Gold en Radio 5 de derde oldieszender via DAB+. Het station krijgt ook een eigen website Retrohits.nl. [Radio.NL]

Update
Het is alweer oktober en dus is maandagmiddag Sky Radio Christmas weer gestart met uitzenden. Deze zender is te ontvangen via DAB+ en internet. Zangeres Trijntje Oosterhuis startte vandaag in aanwezigheid van de Kerstman officieel met het radiostation.

Door de start van Sky Radio Christmas is Sky Radio Hits niet meer via DAB+ te ontvangen. Vanaf dinsdag 6 december wordt ook Sky Radio zelf weer The Christmas Station.

Gerelateerde Artikelen