Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NOS doet live verslag: Wordt het Hillary Clinton of Donald Trump?

Medianieuws

De ‘finale’ van de Amerikaanse verkiezingsstrijd is op dinsdag 8 november. De Amerikanen brengen die dag hun stem uit voor de nieuwe president: Hillary Clinton of Donald Trump. De NOS besteedt in de aanloop naar en op de dag van de Amerikaanse verkiezingen uitgebreid aandacht aan de ontwikkelingen.

NPO
De verkiezingsnacht, van 8 op 9 november, is bij de NOS live te volgen op televisie en via Radio 1. Rob Trip en Dionne Stax presenteren de negen uur durende tv-uitzending NOS Amerika Kiest vanuit de studio in Hilversum (00.00-09.00 uur, NPO 1).

Radio 1
Lara Rense en Chris Kijne zijn live te horen op Radio 1 vanuit de Melkweg in Amsterdam (00.00-06.00 uur). In de VS verslaan de correspondenten Wouter Zwart en Arjen van der Horst de verkiezingen voor radio en tv.

In NOS Amerika Kiest wordt de verkiezingsstrijd gevolgd vanaf het sluiten van de stemlokalen tot de bekendmaking van de nieuwe president. De eerste uitslagen worden vanaf 02.00 verwacht.

Nieuwsuur
Op 7 en 8 november komt Nieuwsuur (NOS/NTR) live vanuit de studio in New York (22.00 uur, NPO 2). De presentatie is in handen van Twan Huys. De stemming in het land wordt gepeild en er wordt vooruitgeblikt op ‘Election Day’. Op woensdag 9 november – de dag na de verkiezingen – kijkt Nieuwsuur hoe de wereld reageert op de nieuwe president. Vanuit Hilversum presenteert Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys is nog in New York voor de laatste Amerikaanse reacties.

Debatten Clinton-Trump live te zien
De NOS zendt de verkiezingsdebatten op 4, 9 en 19 oktober rechtstreeks uit op NPO 1 03.00 tot 04.30 uur. De debatten worden simultaan vertaald en ondertiteld.

NOS Election Night
In de VS zijn de stemlokalen nog open als om 00.00 uur in de (Nederlandse) nacht in de Amsterdamse Melkweg een speciale, zes uur durende radio-uitzending begint. Lara Rense en Chris Kijne brengen de eerste uitslagen en praten hierover met o.a. Amerika-deskundigen Mark Leon de Vries en Sanderijn Cels, analisten Hans Anker en Laila Frank, oud-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal. Arjan van der Horst doet verslag vanuit Washington. Vanaf 06.00 uur is het de beurt aan Jurgen van den Berg in het NOS Radio 1 Journaal, dat voornamelijk in het teken zal staan van de uitslag, de betekenis ervan en de eerste reacties. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen