Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NPO investeert in veel nieuwe films en series van eigen bodem

Medianieuws

De Nederlandse Publieke Omroep zendt ook in het nieuwe seizoen weer heel veel Nederlandse films en series uit, waaronder de series La Famiglia, De Zaak Menten, Riphagen en Voetbalmeisjes. De NPO heeft flink geinvesteerd, er komen maar liefst dertien tv-premières op NPO 3.

NPO investeert in veel nieuwe films en series van eigen bodem Ook de uitreiking van de Gouden Kalveren is te zien op NPO 3. Op NPO Zapp is Nederlandse kinderdrama te zien met onder ander de theatervoorstelling De Gelaarsde Poes (VPRO) en tien tv-premières van Nederlandse speelfilms.

Series van eigen bodem
Afgelopen donderdag is de nieuwe dramaserie La Famiglia gestart op NPO1. De epische dramaserie Als de dijken breken (EO, 5/11, 20.25 uur, NPO 1) vertelt over de gevolgen van een hedendaagse watersnoodramp.

In De Zaak Menten (23/11, 20.25 uur, NPO 2 ) is te zien hoe journalist Hans Knoop persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Het voetbalteam FC Athena bestaat in Voetbalmeisjes (15/10, 18.15 uur, NPO Zapp) uit meiden met allemaal hun eigen problemen, maar één ding hebben ze gemeen: voetbal.

Later dit jaar en volgend jaar gaat de Nederlandse Publieke Omroep nog veel meer investeren in nieuwe series, waaronder Petticoat (15/12, NPO 1), Riphagen (NPO 3), Klem (NPO 1), De Vloek van de Manege Pegasus (26/12, Zapp) en de hedendaagse versie van de klassieker Alleen op de wereld (Zapp) over de vondeling Remi. Voor de allerkleinsten begint op 14 november Puck en het Verdwenen Schaap (Zappelin). Ook komen er nieuwe afleveringen van Flikken Maastricht (NPO 1), Jeuk (6/11, NPO 3), A’dam-E.V.A. (6/11, NPO 3) en Smeris (NPO 3). [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen