Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Qmusic Vlaanderen start met najaarsprogrammering

Medianieuws

Qmusic Vlaanderen trapt maandag 29 september af met haar najaarsprogrammering. Sam de Bruyn presenteert vanaf dan samen met Heidi van Tielen het ochtendblok, terwijl Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe in de middag te horen zijn.

Qmusic Vlaanderen start met najaarsprogrammering In juni werd al bekend dat Qmusic de programmering in het najaar weer zou omgooien.

Met de wijziging probeert Qmusic Vlaanderen de dalende luistercijfers een halt toe te roepen.

Sinds de verjonging die afgelopen najaar is ingezet, is het marktaandeel van de hitzender met een slordige 3%-punt gedaald en is Studio Brussel doorgestoten naar de tweede plaats.

Sam de Bruyn naar de ochtend
Opvallende wijziging is dat Qmusic de dag omkeert. Vanaf 29 augustus neemt middagdeejay Sam de Bruyn samen met Heidi van Tielen (beiden foto) het ochtendblok over, terwijl Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe van de ochtend naar de middag verhuizen.

Tussen 9 en 12 uur mogen luisteraars de playlist vullen in “You make us play.” Elke week staat er een nader beroep centraal in dit programma. Zij krijgen een hele week de voormiddag van Qmusic in handen om te bewijzen dat zij en niemand anders de beste muziek kunnen kiezen. Voorheen werd dit blok gepresenteerd door Sven Ornelis, maar hij heeft de overstap gemaakt naar zusterstation Joe.

Ook tijdens de lunch bepaalt de luisteraar welke muziek er gedraaid wordt, want Jolien Roets blijft op haar post met “Vrije Radio.” De drie uren daarna worden opnieuw gevuld door Wim Oosterlinck.

Avond
Rik Boey wordt gepromoveerd naar de vroege avond. Elke werkdag tussen 19 en 22 uur is hij te horen met @RikBoey. De late avond tussen 22 en 01 uur wordt voortaan gevuld door Vincent Fierens. Hij was voorheen in de nacht te horen. Op dinsdag en donderdag presenteert Fierens het blok samen met Sean Dhondt, die vorig jaar op Q debuteerde. Het programma wordt op die dagen omgedoopt in “The BSMNT”, waarin gezocht wordt naar boeiende, nieuwe muziek.

Weekend
In het weekend is Bandits-drummer Toon Smet een nieuwkomer tussen 9 en 12 uur. Daarnaast keert Ann Lemmens terug op zender. Naast zaterdag tussen 19 en 20 uur is zij ook op zondagavond te horen.

Q2
Een dag voordat Qmusic start met haar najaarsprogrammering, gaat ook de nieuwe tv-zender Q2 van start. Op zondag 28 augustus om 20.30 uur neemt Q2 het stokje over van 2BE. De doelgroep blijft jonge mensen. De nieuwe zender zet in op de beste internationale series en films, topvoetbal met Champions League. Onder meer The Graham Norton Show, The Voice USA, The Big Bang Theory en Modern Family zijn te zien op Q2. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen