Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Piraten kunnen illegaal uitzenden door asbest bij zendmast

Medianieuws

Etherpiraten worden steeds slimmer. Vroeger zonden piraten vanaf een zolderkamer uit. Tegenwoordig zijn illegale radiozenders onbemand. Ze hangen vaak in hoge masten. Daarnaast wordt er asbest rondom de zender geplaatst, waardoor ze ongehinderd kunnen blijven uitzenden. Niemand durft in de buurt te komen.

Afgelopen week moest het Agentschap Telecom (AT) naar Dedemsvaart, waar ook een illegale zender stond. Maar de zendapparatuur hing in de zendmast, op dertig meter hoogte.

De zender en overige apparatuur werd door medewerkers van het Agentschap Telecom uit de mast verwijderd. Wie is niet bekend wie de eigenaar van de zender op 95,9 MHz was.

Tweede poging
Na twee dagen stilte was er wederom muziek te horen op 95,9 MHz in de ether. De zendpiraten hadden op dezelfde plek in Dedemsvaart een nieuwe illegale zender geplaatst.

Dit keer hing er een bord bij. Daarop stond geschreven: " Heren AT. Boven u bevindt zich spuitasbest. " Daarnaast lagen diverse platen, die op asbest leken. Ook hingen er linten die waarschuwen voor asbest.

Foto's: Facebook
Hierdoor kon het AT, de waakhond van de ether, niet meteen de tweede illegale zender verwijderen. Het 'asbest' moest door een speciaal bedrijf worden verwijderd. Daardoor heeft de illegale zender nog een week lang uitgezonden op 95,9 MHz.

Novec, eigenaar van de mast, heeft een asbestsaneringsbedrijf ingeschakeld om het asbest te laten verwijderen. Daarna is pas de tweede illegale zender met de naam 'De Varia' uit de mast gehaald. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen