Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NOS verslaat Tour de France op Radio en TV

Medianieuws

Op zaterdag 2 juli klinkt bij Mont Saint-Michel aan de Normandische kust het startschot voor de 103de editie van de Tour de France. De NOS is er weer bij om de wielerliefhebbers op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in 'la grande boucle'.

NOS verslaat Tour de France op Radio en TV Met rechtstreekse uitzendingen op radio en televisie, met commentaar en analyses en veel interviews met de coureurs.

Het wedstrijdverloop wordt op televisie bij NPO 1 van commentaar voorzien door Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Han Kock en Kees Jongkind gaan op zoek naar het verhaal achter de etappe en tekenen voor de interviews.

Voor NPO Radio 1 zit Gio Lippens op de commentaarpositie, Sebastiaan Timmermans verslaat de koers vanaf de motor. De interviews en de verhalen worden gemaakt door Steven Dalebout en Corné Hendriks. Robbert Meeder is de vertrouwde stem vanuit de studio in Hilversum. Voor de analyses schuift een nieuwe deskundige aan: oud-wielrenner Maarten Tjallingii, die dit jaar nog de Giro d'Italia reed. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen