Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio Continu terug op FM in Emmen

Medianieuws

Radio Continu is opnieuw via FM te beluisteren in de regio Emmen. Afgelopen vrijdag heeft het regionale commerciële station een nieuwe zender aangezet op 92.6 FM. De frequentie werd toegewezen in het kader van “Gedragslijn netverbetering FM.”

Eind 2014 was Radio Continu al korte tijd in Emmen te ontvangen op 93.4 FM. Deze zender was verplaatst vanuit Hardenberg. Maar vanwege tegenvallende ontvangst werd deze zender enkele maanden weer terugverhuisd naar Hardenberg.

Om toch FM-ontvangst te creëren in Emmen is diende Continu een verzoek bij het Agentschap Telecom (AT) in om de andere zender in Hardenberg (92.4 FM) te mogen verplaatsen en de frequentie te wijzigen in 92.6 FM. Dit om geen storingen te veroorzaken op andere zenders. Nadat het AT groen licht had gegeven is de wijziging afgelopen vrijdag doorgevoerd.

De afgelopen periode heeft Radio Continu haar ontvangst in het zuiden van Drenthe en het noordoosten van Overijssel al flink verbeterd met een nieuwe zender in Zuidwolde (92.7 FM) en Ommen (92.4 FM). [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen