Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: Sunshine Live raakt groot deel FM-frequenties kwijt

Medianieuws

De dancezender Sunshine Live raakt een groot deel van haar FM-frequenties in Zuidwest-Duitsland kwijt. Het gaat om de vier frequenties die behoren tot het kavel “Lokalsender 1 Mannheim/Heidelberg.” Vanaf 1 juli is Regenbogen Zwei met een pop-rockformat te horen op deze frequenties.

Lokale radio voor Mannheim en Heidelberg
Sunshine Live was sinds juni 1997 te horen op de vier frequenties in de zogenaamde Rhein-Neckar-driehoek in de deelstaat Baden-Württemberg. Officieel zijn deze frequenties bedoeld voor een radiostation met lokale informatie, maar bij Sunshine Live was dit aandeel marginaal. De dancezender profileert zich namelijk als landelijk radiostation.

Besloten is daarom de vier frequenties voor lokale radio af te stoten. Vanaf juli worden deze overgenomen door LRM LokalRadio Mannheim GmbH, die door Radio regenbogen het programma Regenbogen Zwei laat produceren. Radio regenbogen is een grote regionale commerciële zender in het westen van de deelstaat Baden-Württemberg.

Pop-rock
Regenbogen Zwei gaat zich met een pop-rockformat richten op de doelgroep 35-54 jaar. Het nieuwe station gaat de grootste rockhits van de afgelopen 50 jaar draaien.

Onder het motto “total lokal — live vor Ort” gaat Regenbogen Zwei veel lokale informatie bieden. Dit gebeurd in twee edities. Op de sterke frequentie 102.1 FM wordt informatie gebracht voor het hele noordelijke gedeelte van Baden-Württemberg, terwijl op de overige drie (zwakkere) frequenties informatie gebracht wordt voor de Kurpfalz. Tijdens de ochtendshow tussen 6 en 10 uur, wordt het nieuws elk half uur gesplitst.

Digitaal
Sunshine Live blijft ondanks het kwijtraken van een groot deel van haar FM-frequenties nog wel op FM te ontvangen in de steden Stuttgart en Rostock. Daarnaast zendt het station met “electronic dance music” landelijk uit via de kabel en DAB+.

Overigens grijpt Sunshine Live het kwijtraken van de FM-frequenties in Baden-Württemberg gelijk aan om de studio te verhuizen van Mannheim naar Berlijn. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen