Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw illegale zendmast in Haaksbergen uit de lucht gehaald

Medianieuws

[Update] Het Agentschap Telecom heeft het afgelopen weekend in de buurt van Haaksbergen weer een illegale etherpiraat uit de lucht gehaald die voornamelijk volksmuziek de ether in stuurde. De onbemande radiozender 'Zomerfeesten' was te horen via 94.50 FM tijdens de zomerfeesten in De Hoeve.

Opnieuw illegale zendmast in Haaksbergen uit de lucht gehaald Bij de illegale zender 'Zomerfeesten' zijn veel spullen in beslag genomen, waaronder een 2kw zender, twee antennes, een stuurzender met eindtrap, een computer en een container.

Daarnaast is een aggregaat onbruikbaar gemaakt. De studio van de piraten is niet opgerold.

Andere piraten
Het Agentschap Telecom is nog steeds zeer aktief. Ook de afgelopen week zijn weer meerdere zenders uitgeschakeld.

Afgelopen zondag werd onder andere ook de zender 'Drinkeland' uit Lattrop op 88.40 FM uit de lucht gehaald.

Ook de onbemande radiozender Brommelboeren op 100 FM vanuit Oude-Pekela moest het ontgelden. Daarbij is een zender en antenne in beslag genomen.

Ook werd een onbemande zender op 95.10 FM uit de ether gehaald. De piraat was al twee weken aan het uitzenden vanuit Nieuw-Schoonebeek bij Emmen. Het Agentschap Telecom heeft daar de antenne en de zender, die hoog in de boom hingen, in beslag genomen.

Piraten gaan door
Maar vaak heeft het weinig zin. Nadat piraten, die ook vaak via internet uitzenden, bezoek hebben gehad van het Agentschap Telecom beginnen ze weer opnieuw. Dan zijn ze enkele uren later opnieuw te horen in de ether. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen