Kies je favoriete radiostation

Dossiers

WTOP Washington grootste ‘verdienzender’ van de VS

Medianieuws

De nieuwszender 103.5 WTOP in Washington D.C. was in 2105 de radiozender met de hoogste omzet van de VS. Volgens BIA/Kelsey wist het radiostation het afgelopen jaar $65,0 miljoen aan reclame-inkomsten binnen te slepen. Daarmee is de nieuwszender na een jaar afwezigheid terug aan de top.

iHeart Media, het vroegere Clear Channel, is het best vertegenwoordigd in de top 10 met vijf radiostations, gevolgd door CBS Radio met vier stations. Maar ondanks dat iHeart Media en CBS Radio goed vertegenwoordig zijn in de top 10, gaat het niet echt goed. iHeart heeft maar liefst $12 miljard schuld en balanceert op de rand van de afgrond en CBS heeft aangekondigd van haar radiotak af te willen.

Ook in 2015 werd er door adverteerders minder geld besteed aan radio. In totaal werd er voor $14 miljard aan reclamezendtijd verkocht, terwijl via de websites van de radiozenders nog eens $710 miljoen aan omzet werd gegenereerd.

Slechts vier van de 10 radiozenders met de hoogste omzet wisten in 2015 meer omzet te behalen dan het jaar daarvoor. Een van deze zenders is 103.5 WTOP in Washington D.C. De nieuwszender zag de omzet met $1,5 miljoen stijgen naar $63,5 miljoen en stoot hiermee 102.7 KIIS FM van de eerste plaats.

KIIS FM in Los Angeles harkte in 2015 ruim een miljoen Dollar minder binnen en staat hierdoor nu tweede. Zusterstation Z100 (WHTZ) in New York City zag de omzet zelfs met ruim twee miljoen Dollar dalen.

De sportzender WFAN in New York City zag daarentegen de omzet flink stijgen en klom hierdoor op van de zevende naar de vierde plaats. De nieuwszender WBBM in Chicago steeg van de tiende naar de zesde plaats. De beide New Yorkse nieuwszenders, WCBS en WINS, zagen hun omzet echter dalen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen