Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edwin Evers vanaf vrijdag in nieuw poppenprogramma op SBS6

Medianieuws

[Update] Meer dan 20 bekende Nederlanders spelen de hoofdrol in het nieuwe satirische en humoristische poppenprogramma 'Wat een poppenkast'. Artiesten, politici en sporters delen hierin lief en leed en nemen elkaar op hak. De stemmen van de BN’ers worden geïmiteerd door Radio 538 deejay Edwin Evers. Ook Jeroen van der Boom, Annick Boer en Kasper van Kooten zullen diverse stemmen imiteren.

Edwin Evers vanaf vrijdag in nieuw poppenprogramma op SBS6 Karakteristieke poppenversies van o.a. Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk, Marco Borsato, Mark Rutte, Geert Wilders, Gerard Joling, Rene Froger, Sanne Hans, Piet Paulusma en de broertjes Frank en Ronald de Boer maken wekelijks hun opwachting in de talkshow-studio die centraal staat in 'Wat een poppenkast'.

Maar ook het Koninklijk paar Willem-Alexander en Maxima, Joop van den Ende, Wesley Sneijder, Gordon en Herman den Blijker geven hun ziel en zaligheid bloot in de Nederlandse versie van Spitting Image.

De poppen in Wat een poppenkast zijn gemaakt door poppenkunstenaar Evert Josemanders. Bijna een jaar lang heeft hij in zijn atelier aan alle poppen gewerkt, de BN’ers zijn volgens SBS karikaturaal, realistisch en magisch tegelijk. "Het lijkt een beetje op de TV-Kantine", aldus John de Mol.

Inmiddels zijn er 22 poppen gefabriceerd. 'Wat een poppenkast' is vanaf vrijdag (8 april) wekelijks een half uur lang bij SBS6 te zien vanaf 22.00 uur, direct na Zullen we een spelletje doen? met Nick & Simon. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen