Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten vertelt het verhaal van Chimpanzee bij Net5

Medianieuws

Net5 zendt op donderdag 17 en 24 maart om 20.30 uur de aangrijpende natuurdocumentaires Chimpanzee, ingesproken door Carice van Houten, en African Cats uit. Deze docu’s zijn van de makers van natuurdocumentaires als Earth, Frozen Planet en de met meerdere Emmy’s bekroonde Planet Earth.

Carice van Houten vertelt het verhaal van Chimpanzee bij Net5Chimpanzee (17 maart)
De ontroerende natuurdocumentaire Chimpanzee volgt de kleine chimpansee Oscar die samen met zijn chimpanseefamilie in de Afrikaanse bossen leeft. Voor hem is de wereld een speeltuin, totdat hij zijn familie kwijtraakt.

Hij blijft alleen achter. Maar dan verschijnt er een verrassende bondgenoot die zijn leven verandert. Een volwassen chimpansee besluit hem onder zijn hoede te nemen.

 

African Cats (24 maart)
African Cats is een natuurdocumentaire over de imposante katachtigen van de Afrikaanse savanne en wordt ook wel de ‘real life Lion King’ genoemd. Verschillende groepen dieren worden gevolgd tijdens hun fascinerende avonturen. Onder andere Mara, een leeuwenwelpje dat graag op haar pittige moeder wil lijken. En Sita, een dappere cheeta die in haar eentje vijf ondeugende pasgeboren jonkies opvoedt op een van de gevaarlijkste plekken op aarde. Tot slot Fang, de trotse leider van de leeuwen die zijn familie moet verdedigen tegen de verbannen leeuw Kali en zijn zoons.

Carice van Houten: “Als ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds zet ik mij in voor de bescherming van de leefgebieden van chimpansees en andere dieren. In Chimpanzee wordt op een prachtige manier een beeld geschetst van de Afrikaanse bossen en haar bewoners. Ik hoop dat het ontroerende verhaal over baby-chimpansee Oscar de harten van velen zal raken.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen