Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lucia de B vrijdagavond op NPO1

Medianieuws

De NPO zendt vrijdag de Nederlandse speelfilm Lucia de B. uit. De film is gebaseerd op het verhaal van verpleegster Lucia de Berk, die in korte tijd bij zes onverklaarbare sterfgevallen betrokken is. Lucia wordt van seriemoord verdacht en krijgt de bijnaam 'Engel des Doods'.

De film werd in 2014 bekroond met De Gouden Film. In de hoofdrollen spelen onder andere Ariane Schluter, Sallie Harmsen, Barry Atsma en Fedja van Huêt. De film was in 2014 de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film Lucia de B is op vrijdag (11 december) om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Lucia de B
Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten.

Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niets van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht… [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen