Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Valerio Zeno neemt het stokje over van Patrick Lodiers bij BNN

Medianieuws

De publieke omroep BNN start met een nieuw seizoen 'Over Mijn Lijk'. In dit tv-programma halen vijf jonge mensen alles uit de laatste fase van hun leven. Valerio Zeno heeft het stokje dit seizoen overgenomen van Patrick Lodiers. De presentator en voormalig voorzitter van BNN, hij stapte na dertien jaar BNN naar de KRO-NCRV.

In de bloei van je leven en volop aan het genieten, maar opeens krijg je te horen dat je niet lang meer te leven hebt. Wat dan? In Over Mijn Lijk volgt Valerio Zeno vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en het beste uit de laatste fase van hun leven proberen te halen.

Dit seizoen zijn dat Chelsea, Eveline, Mathijs, Ariejanne en Edgar. Valerio, die het programma voor het eerst presenteert, maakt de kandidaten mee op hun goede, maar ook op de mindere momenten. Op hun eigen manier richten ze de laatste kostbare tijd van hun leven in; de één met een grote bucketlist vol spannende uitdagingen en de ander geniet gewoon van de dagelijkse routine.

Valerio: “Het maken van Over mijn Lijk stond al een paar jaar boven aan mijn lijst. Ik vind het dan ook een hele eer dat ik mensen mag volgen die vreselijk nieuws voor hun kiezen hebben gekregen en daar zo open over durven zijn. Het is bijzonder om van dichtbij mee te maken wat een levenslust er in mensen los komt wanneer ze weten dat het leven niet lang meer zal duren.”

Over Mijn Lijk is vanaf donderdag (7 januari) iedere donderdag om 22.15 uur te zien bij BNN op NPO 1. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen