Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Presentator neemt afscheid van NOS Journaal met clublied (filmpje)

Medianieuws

De 41-jarige Herman van der Zandt stapt over van NOS Nieuws naar NOS Sport. En dat ging samen met muziek van zijn club NAC. De NOS trakteerde Herman van der Zandt tijdens zijn afscheid met het NAC-clublied.

Van der Zandt is vanaf dit najaar niet alleen te zien als gezicht van de sportuitzendingen op televisie; hij wordt ook ingezet bij NOS Langs de Lijn in plaats van Jack van Gelder. Van der Zandt blijft ook een van de vaste stemmen van radioprogramma Met Het Oog op Morgen op Radio 1.

Herman van der Zandt: "Het is een transfer binnen dezelfde, vertrouwde club. En toch ook een nieuw avontuur. De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport vast al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten. Maar ook het vakmanschap van de sportcollega's lokt me. Ik kijk er enorm naar uit om met hen aan de slag te gaan."

Van der Zandt werkt sinds 1999 voor NOS Nieuws. Eerst voor de radio en sinds 2006 is hij te ook op televisie te zien als presentator van het NOS Journaal.

Herman: "Dat is niet iets om al te veel woorden aan vuil te maken, dat doe ik dan ook niet. Behalve een welgemeend dankjewel aan u natuurlijk en aan mijn Journaalcollega's, voor alles wat ze voor mij hebben gedaan en vooral waarvan ze mij hebben weerhouden."

Toine van Peperstraten
Het vertrek van Herman van der Zandt ging zeer vlot, zoals het hoort. Maar dat gaat ook wel eens anders. Presentator Toine van Peperstraten maakte er een historisch moment van na twintig jaar Studio Sport. Het sportjournaal was zijn laatste uitzending.

Toine van Peperstraten : Tja! En, ehm, wat moe je dan zeggen? Er komt een, uhm... HRGF.. Ja, ikke.. , einde van twintig jaar Studio Sport... 'smoelijk... ‘k Ga effe terug naar ’94, ik presenteerde toen m’n ere, eerste uitzending, ikke… Ik word er even emotioneel van, sorry... Ennem, er volgden nog duizenden uitzendingen met eik’ tal van hoogtepunten... Ontelbaar, enne... Ja, sport is zoiets van... Van Nederland gaat door... Zonder mij, dus ehm...

Jullie zullen het moeten doen zonder mij, ik ga een mooi emotioneel nieuw avontuur aan bij een commerciële zender. Bijna de helft van mijn leven laat ik achter mij, want daar heb ik hier gewerkt bij Studio Sport, en dat zal ongetwijfeld wennen worden zonder. Hobby en werk zijn hier, eh, geweldig samen gekomen, en ik ben dankbaar voor de ontwikkeling die ik als mens, als presentator heb mogen doormaken.

En ik ga mijn vleugels dus uitstaan, ik ga een nieuwe uitdaging aan, ‘k heb er veel zin in, en ja, emotie en vakmanschap komen zo op deze manier wel heel dicht bij elkaar. Ik zal eh, iedereen ontzettend gaan missen! Emmmmm... Ik dank al mijn lieve collega's, maar ik dank jullie als kijkers :"( Zehker ook... Voor de laatste keer... bij Studio Sport zeg ik een welgemeend: goeienavond. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen