Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NDR breidt DAB+dekking uit naar Noordwest-Nedersaksen

DAB

[Update] De radiostations van de Noord-Duitse publieke omroep zijn nu ook het Noordwesten van Nedersaksen te ontvangen via DAB+. Dinsdagochtend is hiervoor een nieuwe zender aangezet in de stad Aurich. Het DAB+net van de NDR is hierdoor ook in delen van Groningen te ontvangen.

Op kanaal 12A (4 kW) zijn nu in de regio Aurich de radiozenders NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-Joy, NDR Blue, NDR Traffic en NDR Info Spezial digitaal te beluisteren. Door de uitbreiding kunnen een slordige 3,7 miljoen potentiële luisteraars in de Duitse regio Oost-Friesland de publieke stations voor het eerst via DAB+ ontvangen.

Goed nieuws voor wie in het oosten van Groningen woont, want ook hier zijn de radiozenders van de NDR nu via DAB+ te ontvangen. Doordat Aurich relatief dicht bij de grens licht, komen de signalen ook ons land binnen.

De ingebruikname van de nieuwe zender in Aurich volgde drie maanden na de ingebruikname van de nieuwe DAB-zender voor de landelijke radiostations op kanaal 5C. Het is al weer de tweede nieuwe DAB+zender die de NDR dit jaar aanzet. Begin oktober werd al een nieuwe zender in gebruik genomen in de stad Rostock in de deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren.

De NDR is van plan om de dekking van DAB+ in 2016 verder uit te breiden. De omroep bedient vier deelstaten (Mecklenburg-Voorpommeren, Sleeswijk-Holstijn, Hamburg en Nedersaksen), maar is in grote delen van haar verzorgingsgebied nog niet via digitale etherradio te ontvangen. Daar komt nu dus langzaam maar zeker verandering in. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen