Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeugdjournaal Jaaroverzicht 2015 op derde kerstdag

Medianieuws

In het Jeugdjournaal Jaaroverzicht 2015 blikt de NOS zondag 27 december terug op belangrijke én opmerkelijke nieuwsgebeurtenissen van het afgelopen jaar. De NOS reizt o.a. af naar Parijs om daar met kinderen te spreken over de aanslagen in de stad dit jaar en op weekblad Charlie Hebdo.

Verder domineerden in 2015 de verhalen van de mensen die Syrië ontvluchtten het nieuws. Het Jeugdjournaal praat met gevluchte Syrische kinderen die nu in Nederland leven. Waarom moesten ze weg? Hoe kijken ze terug op de reis? En hoe vinden ze het hier in Nederland?

Jeugdjournaal-presentator Siham Raijoul ontvangt in de studio enkele kinderen die afgelopen jaar in het nieuws zijn geweest. Te zien zijn o.a. Lerato, het meisje dat werd bestookt met belastingaangiftes en Lars, hoofdrolspeler in de kinderfilm ‘Alles Mag’ die dit jaar met een Emmy werd bekroond. Siham bespreekt met de kinderen wat ze hebben meegemaakt, hoe het nu met hen is en wat ze verwachten voor het nieuwe jaar.

Tot slot zijn er veel nieuwsoverzichten over gebeurtenissen in binnen- en buitenland, maar ook in de muziekwereld en de sport. Het Jeugdjournaal Jaaroverzicht 2015 is te zien op zondag 27 december vanaf 18.30 op NPO Zapp. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen