Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grootste Kerstboom ter Wereld gaat op 12 december branden

Medianieuws

De Gerbrandytoren in IJsselstein zal in december voor de 18e keer worden omgetoverd tot de 'Grootste Kerstboom ter Wereld'. De boom zal branden van 12 december 2015 tot en met 6 januari 2016. Net als voorgaande jaren laten de initiatiefnemers weten dat de uitdaging groter was dan ooit. Maar het is wederom gelukt.

Dit jaar heeft de Grootste Kerstboom ter Wereld in IJsselstein een duurzame toekomst gekregen dankzij een nieuw ophangsysteem en moderne led-verlichting. Eerder was al bekend dat deze nieuwe technische voorzieningen mede mogelijk waren gemaakt dankzij bijdragen van diverse grote sponsers waaronder Sky Radio.

Daarnaast was er, zoals ieder jaar, heel geld nodig om de verlichting daadwerkelijk op te hangen en de Gerbrandytoren om te toveren tot een verlichte kerstboom.

Wegens het plaatsen van het toplicht van de jaarlijkse kerstboom is de zendmast IJsselstein op 5 december tussen 01:00 en 04:00 tijdelijk uitgeschakeld. Hierdoor is het ontvangst van enkele radiozenders tijdelijk minder.

Voorzitter Roel de Vries van Stichting Grootste Kerstboom: “Het was tot het laatst toe spannend, maar de Kerstboom kan ook dit jaar ontstoken worden. We vertrouwen er namelijk op dat we in de komende dagen de grens van drieduizend donateurs passeren. Samen met tientallen Vrienden vormen zij een goede basis voor een mooie toekomst.”

Toch zoekt de stichting nog geld. Inmiddels 48.750 van de 65.000 euro opgehaald

Het Ontstekingsevenement vindt dit jaar plaats vanaf het Podiumterrein in IJsselstein, vanwaar iedereen een goed uitzicht heeft op de toren. Ook het ontstekingstijdstip is verplaatst naar zaterdag 12 december om 20.30 uur. De IJsselsteinse ondernemersvereniging organiseert zoals ieder jaar een kerstmarkt rondom de ontsteking. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen