Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Free Press Unlimited reikt 'Meest moedige media' award uit

Medianieuws

De Bahreinse journaliste Esra'a Al Shafei is door Free Press Unlimited onderscheiden met de 'Meest moedige media' award 2015. Voor haar innovatieve werk ontving zij een geldbedrag van 15.000 euro.

Het veelbelovende Syrische journalistenteam Jihan en Dyab werd onderscheiden met de 'Nieuwkomer van het jaar 2015 – Hans Verploeg' award en ontving een beurs. De uitreikingen vonden plaats tijdens de bijeenkomst 'Stop geweld tegen journalisten' in De Nieuwe Liefde te Amsterdam.

De onderscheidingen 'Meest moedige media' en 'Nieuwkomer van het jaar - Hans Verploeg' award zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt door Free Press Unlimited aan journalisten die buitengewone moed en doorzettingsvermogen hebben getoond in hun werk.

Na een brede nominatieronde bleven drie kanshebbers over voor de 'Meest moedige media' award: de Bahreinse journaliste Esra'a Al Shafei, de Koerdische hoofdredacteur Asos Hardi en de Syrische journalist Mohamad Eyad Abdulkader. Uiteindelijk besloot de jury Esra'a Al Shafei tot winnaar uit te roepen. Philippe Remarque, juryvoorzitter en hoofdredacteur van de Volkskrant reikte de prijs uit aan een collega van Esra'a Al Shafei, Abir Ghattas. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen