Kies je favoriete radiostation

Dossiers

TV Oost gaat regiosoap Van Jonge Leu herhalen

Medianieuws

TV Oost gaat “Van Jonge Leu en Oale Groond” herhalen. 10 Jaar na de start van de regiosoap worden de afleveringen vanaf dit weekend elke zondag herhaald. Van Jonge Leu en Oale Groond was mateloos populair in Oost-Nederland. Wekelijks trok de soap ongeveer 300.000 kijkers.

Van Jonge Leu en Oale Groond werd geproduceerd door Markeloër Johan Nijenhuis met Herman Finkers als één van de hoofdrolspelers en creatief inspirator. De soap is in het Twents en volgt de verrichtingen van de families Wilspieker, Olde Weernink en Bode in het plaatsje Dinkelo.

Onder meer voormalig Miss Universe Nederland 2002 Kim Kötter en huidig WNL presentatrice Leonie ter Braak speelden in de serie. Daarnaast speelden onder meer Edwin Evers en Bert Visscher een gastrol in de serie. In totaal werden er vier seizoenen opgenomen van de regiosoap.

Aanstaande vrijdag zendt TV Oost een documentaire uit met de hoogtepunten van de regiosoap. Daarnaast wordt er zondag een fandag georganiseerd in Beuningen waarbij vele acteurs die in de serie speelden aanwezig zijn. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen