Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SBS6 start Champions League met PSV – Manchester United

Medianieuws

Na de voorrondes en de playoffs gaat dinsdag (15 september) de groepsfase van de Champions League van start en gelijk komt PSV in actie. De landskampioen treft in eigen huis Manchester United, de club van coach Louis van Gaal. SBS6 zendt deze wedstrijd live uit, evenals AS Roma – FC Barcelona een dag later.

Het commentaar bij PSV – Manchester United komt van Ronald van de Geer. Deze Champions League-avond wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen en in de studio schuiven Ronald de Boer en Ronald Waterreus bij hem aan voor de wedstrijdanalyse. Leo Oldenburger neemt als verslaggever de interviews af langs het veld.

Meekijken met de regisseur
Tijdens deze wedstrijd hangen er camera’s in de regieruimte die daar de hoogspanning en split-second beslissingen registeren.

AS Roma – FC Barcelona
Woensdag (16 september) treedt FC Barcelona met het beroemde aanvalstrio MSN (Messi, Suarez en Neymar) in het 73.000 toeschouwers tellende Stadio Olimpico in Rome aan tegen AS Roma. Toine van Peperstraten presenteert deze avond vanuit de studio samen met analytici Ronald de Boer en Ron Jans. Het commentaar bij deze wedstrijd is van Leo Oldenburger.

Na deze speelronde zendt SBS6 op dinsdag 29 september FC Barcelona – Bayer Leverkusen en op woensdag 30 september CSKA Moskou – PSV live uit. De groepsfase van de Champions League loopt tot en met december. Na de jaarwisseling gaan de beste 16 clubs door naar de KO-fase. De finale vindt uiteindelijk op 28 mei plaats in het San Siro-stadion in Milaan. [Radio.NL]

Overzicht Champions League bij SBS6
• Dinsdag 15 september 20.00 uur PSV – Manchester United
• Woensdag 16 september 20.00 uur AS Roma – FC Barcelona
• Dinsdag 29 september 20.00 uur FC Barcelona – Bayer Leverkusen
• Woensdag 30 september 20.00 uur CSKA Moskou – PSV

Gerelateerde Artikelen