Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Jack FM en Jack2 nu ook in zuiden van Londen via DAB

DAB

Radiozenders Jack FM en Jack2 zijn nu ook in het zuiden van Londen te ontvangen. Afgelopen vrijdag zijn beide stations toegevoegd op het DAB-net voor Surrey en het zuiden van Londen. Het is de eerste digitale uitbreiding van Jack in het Verenigd Koninkrijk. Aan verdere uitbreiding wordt gewerkt.

VK: Jack FM en Jack2 nu ook in zuiden van Londen via DAB Engeland maakte in 2007 kennis met Jack FM. Oxford was de eerste regio waar dit uit Canada afkomstige format werd uitgerold. Daarna volgden Bristol, Hertfordshire en Southampton. De laatste drie edities bestaan echter niet meer. Doordat Oxis Media, eigenaar van Jack FM in Oxford, de rechten van het merk voor het Verenigd Koninkrijk in handen kreeg, hebben de drie stations hun naam in Sam FM gewijzigd.

Oxis Media is van plan om Jack FM en zusterstation Jack2 digitaal uit te gaan rollen in het Verenigd Koninkrijk. Jack FM draait traditiegetrouw onder het mom van “Playing what we want” een mis van po- en rockhits van de jaren ’80 tot nu. Er is alleen een gepresenteerde ochtendshow. Bij Jack2 daarentegen hebben de luisteraars juist invloed onder de playlist. Onder het mom van “Playing what you want” kunnen zij via internet stemmen op de muziek. De muziek met de meeste stemmen wordt daarop gedraaid. Ook Jack2 heeft alleen een gepresenteerde ochtendshow.

Jack FM en Jack2 waren de afgelopen jaren al via FM en DAB te beluisteren in Oxford. Afgelopen vrijdag zijn beide stations toegevoegd aan het lokale DAB-net voor Surrey en het zuiden van Londen op kanaal 11C. Dit net heeft een potentieel bereik van 3,8 miljoen luisteraars. Reden dat voor uitbreiding naar dit DAB-net is gekozen is het feit dat 45% van de inwoners van Surrey en het zuiden van Londen via DAB naar de radio luistert en dat is hoger dan het landelijk gemiddelde.

Via DAB in Surrey en het zuiden van Londen worden dezelfde versies van Jack FM en Jack2 doorgeven als in Oxford. Alleen de reclame, de uittips (Jacktivities) en de verkeersinformatie wijken af.

Het is de bedoeling dan Jack FM en Jack2 de komende maanden ook elders in Engeland toegevoegd worden aan het aanbod via DAB. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen