Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jon Stewart klaar met The Daily Show (filmpje)

Medianieuws

Jon Stewart heeft donderdagnacht na zestien jaar scheid genomen bij The Daily Show. De komiek (52) presenteerde de satirische nieuwsshow op Comedy Central sinds 1999. Vanaf september neemt Trevor Noah het stokje over van Stewart.

Jon Stewart klaar met The Daily Show (filmpje) In The Daily Show nam Stewart de politiek flink op de hak. Maar ook het uiterst rechtse Fox News was standaard het mikpunt. Met name de hoeveelheid onzin die Fox dagelijks de ether in spuit was een gemakkelijk prooi voor de komiek. De aanpak van Stewart zorgde ervoor dat The Daily Show steeds populairder en toonaangevender werd.

Tijdens zijn laatste show kon Stewart het dan ook niet laten om een vlammende monoloog te houden over “Bullshit.”

Aan het einde van de uitzending, waarin ook Steven Colbert (opvolger van David Letterman en ooit begonnen als verslaggever in The Daily Show, red.) nog even afscheid kwam nemen, was het tijd voor een toespraak.

"Ik wil mijn vrouw Tracey en mijn kinderen Nate en Maggie bedanken dat ze mij hebben geleerd hoe geluk eruit ziet", zei Stewart. "In plaats van vaarwel of goedenavond te zeggen, ga ik nu wat drinken. Ik zie jullie vast nog wel voordat ik vertrek."

Via Twitter namen vele mensen afscheid van Stewart. Onder wie ook President Obama: “#JonVoyage. 'Je bent een geweldig cadeau voor het land geweest.”

"Ik kan niet geloven dat het vandaag de laatste The Daily Show van Jon Stewart is. Dat is zo stom", schreef actrice Olivia Munn. Mia Farrow schreef: "Maar we hebben je nog steeds nodig, Jon Stewart."

De laatste aflevering van The Daily Show met Jon Stewart wordt vrijdagavond in Nederland om 18:55 uur uitgezonden op Comedy Central Extra. Dit station zit alleen in aanvullende pakketten. Na afloop is de show terug te bekijken via de website van Comedy Central. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen